Co se neziskovky mohou o práci s daty naučit od velkých firem?

Datum: pátek 18. ledna 2013

Čas: 9:15 - 12:15

Místo: PC učebna č. 01, 3. NP, Národní technická knihovna

Půldenní workshop o tom, co se neziskovky a další můžou o práci s daty naučit od velkých firem. Přednášející Štefan Urbánek předvede v praxi vyladěné metody a techniky pro zpracování dat zahrnující čištění a modelování dat, kvalitu nebo automatizaci a nasazení volně dostupných open-source nástrojů. Pro účast na workshopu nejsou technické dovednosti nezbytné, stačí schopnost přemýšlet o datech na vyšší, obecnější úrovni. Workshop proběhne ve slovenštině. Vstup po předchozí registraci zdarma (kapacita místnosti je 30 osob). Doporučujeme si vzít s sebou laptop.

Obsah workshopu: 

  1. Tradiční data warehousing
  2. Master data management
  3. Datová kvalita
  4. Multidimenzionální modelování dat

O přednášejícím:

Štefan Urbánek (http://stiivi.com/) s organizacemi konzultuje a řeší jejich datové problémy. V minulosti pracoval jako datový analytik ve velkých firmách a spolupracoval s neziskovkami jako Transparency International Slovensko a Aliancií Fair Play. Je autorem několika open-source nástrojů pro analytické zpracování dat jako Brewery nebo Cubes.

Workshop pořádají Jindřich Mynarz (jindrich.mynarz@vse.cz), Vysoká škola ekonomická, Praha a Národní technická knihovna, Kateřina Kamrádková (katerina.kamradkova@techlib.cz).

Kontakt

Kateřina Kamrádková

 katerina.kamradkova@techlib.cz

Editor: Martin Novák Poslední změna: 27.1. 2014 13:01