Společenské vědy

Přestože společenské vědy nepatří mezi hlavní obory zastoupené v NTK, naleznete u nás množství užitečných zdrojů. Tento oborový průvodce je věnován metodám společenských věd, které jsou dnes využívány napříč různými disciplínami, a dále zejména společenským souvislostem vědy a techniky, včetně vzdělávání. Pokud hledáte zdroje z oblasti ekonomie nebo práva, přejděte na specializované oborové průvodce.

Nové knihy z oboru Humanitní a společenské vědy

Rss kanál tohoto oboru


Nejnovější knihy z našeho fondu, které jsou připravené k vypůjčení, najdete vystavené na 4.NP. Přivítáme váš návrh na zakoupení knihy nebo časopisu.

Novinky ze společenských věd


 

Elektronické knihy

NTK nabízí registrovaným uživatelům přístup k množství aktuálních a relevantních e-knih z oblasti společenských věd. Na e-knihy můžete omezit své vyhledávání ve zdrojích knihovny nebo je vyhledávat přímo ve vybraných databázích:

Doporučené e-knihy

Principles of Sociological Inquiry – Qualitative and Quantitative Methods Understanding and Applying Research Design Quantitative Data Analysis Using SPSS Encyclopedia of Social Network Analysis and Mining Facebook Nation: Total Information Awareness Moodle Course Design Best Practices

Tištěné knihy

Obor Regál Signatura
Psychologie 6A/023-24 BF
Sociální vědy obecně. Metodologie 6A/054-56 H
Statistika pro sociální vědy

6A/057-63

6D/129-132

HA1-HA39

QA276

Sociologie 6B/008-9 HM
Sociální problémy. Kriminalistika
6B/021 HV
Vzdělávání - teorie a praxe. Vyučovací metody 6B/069-78 L
Odborné psaní. Studijní příručky 6B/072-76 LB1025-LB2391

Doporučené tištěné knihy

Analýza sociálněvědních dat (nejen) v SPSS Statistika v aplikacích Kvalitativní výzkum : základní teorie, metody a aplikace Social research methods ow to get a PhD: a handbook for students and their supervisors Tekutý dohled

Online články

Pro souhrnné vyhledávání v námi předplacených i volně dostupných databázích použijte nástroj pro vyhledávání ve všech zdrojích NTK. Více informací o jednotlivých databázích naleznete v přehledu e-zdrojů.

Doporučené databáze s plnými texty článků

Další nástroje pro vyhledávání 

Elektronické časopisy

Pro vyhledávání konkrétních elektronických časopisů můžete použít jejich seznam e-časopisy A-Z.

Tištěné časopisy

Poslední dva ročníky tištených časopisů jsou k dispozici ve studovně časopisů na 3. podlaží. Starší ročníky jsou ve svázané podobě k vypůjčení ve volném výběru a ve skladu.

Všechny tištěné časopisy je možné nalézt v katalogu knihovny.

Metody výzkumu a zpracování dat

Společenské souvislosti vědy a techniky

Elektronické příručky ve fondu NTK

The Handbook of Global Science, Technology, and Innovation The Wiley Handbook of Psychology, Technology, and Society A Companion to New Media Dynamics International Handbook of Internet Research The Wiley-Blackwell Companion to Sociology Research Methods for Postgraduates

Výzkumné instituce 

Statistické údaje a analýzy

Datové archivy

Knihovny 


Editor: Tomáš Razím Poslední změna: 3.3. 2023 14:03